Mše svaté:Bystřice p.H.: zítra v 17:30Bílavsko:neděle v 8:00Loukov:zítra v 17:00Rusava:neděle v 11:30Vítonice:neděle v 9:35

DOPRAVNÍ OMEZENÍ

DOPRAVNÍ OMEZENÍ
Zde klikněte pro maximální velikost zobrazení.
pá, 8. červen 2018, 16:00 h - ne, 10. červen 2018, 15:00 h

Město Bystřice pod Hostýnem upozorňuje občany i návštěvníky, že od pátku 8. června 16.00 hodin do neděle 10. června 15.00 hodin bude ve městě z důvodu konání velkého množství akcí na otevřeném prostranství zavedena přechodná úprava provozu.


Dočasná uzavírka bude platit v sobotu 9. června od 9.00 do 10.30 hod. v Nádražní ulici, po dobu konání slavnostního průvodu. Celková uzavírka čeká o prodlouženém víkendu (pátek od 16.00 – neděle do 15.00 hod.) Masarykovo náměstí, včetně pěší zóny, centrum bude proti průjezdu vozidel zabezpečeno i mechanicky – bloky v ulici Dolní u železářství Friedrich, u kostela sv. Jiljí a v blízkosti cukrárny U Zrůbků. Po celou dobu oslav zůstane neprůjezdná i jedna strana ulice Kamenec na levém břehu Bystřičky, u hasičské zbrojnice. Po druhé straně pak povede oběma směry objízdná trasa, souběžná s dočasně přehrazenou ulicí Čs. brigády. Z Kamence budou vozidla značením naváděna k novému kruhovému objezdu a obráceně.

O svátečním víkendu se změní také možnosti parkování ve městě. Parkoviště u zámku zůstane pro vozidla uzavřeno, protože se změní v lunapark. Nepoužitelné bude také parkoviště u kostela. Centrální parkovací plochou pro dobu oslav se naopak stane velké parkoviště u hřbitova dosažitelné lehce z nového kruhového objezdu. Odtud zaveze návštěvníky zdarma do centra kyvadlový historický autobus, který bude v sobotu k dispozici od 9.00 až do pozdních večerních hodin.


Maximální povolená rychlost v dopravně vytížené ulici Pod Platany u zámku se během oslav sníží na 30 km/h, protože se v těchto místech předpokládá intenzivní pohyb velkého množství pěších, zejména dětí. Město prosí všechny účastníky silničního provozu o zvýšenou opatrnost po celou dobu oslav 650. výročí Bystřice pod Hostýnem.